Je hoeft geen kerkelijke of religieuze achtergrond te hebben om je aangetrokken te voelen door het gregoriaans. Deze muziek vraagt om een lijfelijke, beweeglijke manier van zingen die weldadig is voor lichaam en geest. De teksten vragen erom aandachtig gezongen en geïnterpreteerd te worden, wat al op veel van onze concerten tot uitdrukking kwam.

De koorleden studeren thuis de gezangen in, zodat op de repetities gewerkt kan worden aan klank en koorvorming, verdieping van de tekst en neumennotatie en de subtiele beweeglijkheid van het gregoriaans. Bovendien krijgen alle leden individuele stemtrainingen.

Nieuwe zangeressen zijn altijd welkom bij Voces Caelestes. Heb je een goede zangstem en ben je bereid thuis te oefenen met ingezongen materiaal, neem dan contact met ons op. Je kunt vrijblijvend een paar repetities mee komen doen. Wil je vervolgens lid worden, dan doe je een stemtest waarbij de dirigent vaststelt of je stem past binnen het koor.

Onze voorkeur gaat uit naar leden tussen de twintig en veertig jaar. Val je niet binnen deze leeftijdscategorie, maar heb je wel interesse? Laat het ons weten, dan kunnen we bekijken of er mogelijkheden zijn.

We repeteren wekelijks op woensdagavond van 20:00 tot 21:30 in de Cenakelkerk (Heilig Landstichting).