OVER VOCES CAELESTES

Vrouwenschola Voces Caelestes is gespecialiseerd in het zingen van gregoriaans. Het koor werd in 2010 opgericht door Hanneke van der Grinten. Het koor is niet kerkgebonden en wil juist ook buiten de liturgie de schoonheid en intensiteit van het eeuwenoude muzikale erfgoed van het gregoriaans laten horen. Daarnaast verkent het koor nieuwe wegen. Elk programma bevat naast eenstemmige zang ten minste één meerstemmig gezang, meestal  speciaal voor Voces Caelestes gecomponeerd. Bovendien werken we regelmatig samen met andere koren en instrumentalisten

Enkele hoogtepunten van de afgelopen jaren waren ons eerste jubileumconcert Pelgrimage (2015), ons concert op het Gregoriaans Festival te ’s Hertogenbosch (2016), ons concert in de Friezenkerk in Rome (2017) en onze Maria van Gelre-concerten Pour une Femme (2018-2019). In 2018 verscheen onze eerste cd, Domus Mea: de Cenakelkerk bezongen.

De repetities vinden wekelijks plaats op woensdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur aan de Vermeerstraat 7 in Nijmegen; van 21.30 uur tot 22.00 uur hebben alle leden beurtelings een half uur individuele scholing.

Heb je interesse om mee te komen zingen, kijk dan bij lid worden.

De leden van de schola zijn: Hannie Baarends, Evelien Krikhaar, Katrijn Kuypers, Joyce Nissen, Bea Ros en Marjolein Wessels. De muzikale leiding is in handen van Hanneke van der Grinten.