OVER VOCES CAELESTES

Voces Caelestes is als enige Nijmeegse vrouwenschola gespecialiseerd in het zingen van gregoriaans. De schola werd in 2010 opgericht door Hanneke van der Grinten. Het koor is niet kerkgebonden en leden hoeven geen kerkelijke of religieuze achtergrond te hebben om zich aangetrokken te voelen door deze gezangen: het gregoriaans vraagt om een lijfelijke, beweeglijke manier van zingen die weldadig is voor lichaam en geest. De teksten vragen erom aandachtig gezongen en geïnterpreteerd te worden, wat al op veel van onze concerten tot uitdrukking kwam.

Enkele hoogtepunten van de afgelopen jaren waren ons jubileumconcert Pelgrimage in Nijmegen en Deurne in 2015, ons concert op het Gregoriaans Festival te ’s Hertogenbosch in 2016, de samenwerking met de koren Basta (2012), Intervalli (2016) en het Tilburgs Vocaal Ensemble (2016) en tot slot natuurlijk ons recente concertreis naar Rome waar we in de Friezenkerk zongen (maart 2017).

Naast Gregoriaans nemen we in elk programma ten minste één meerstemmig gezang op, variërend van een nieuwe zetting van een gregoriaans gezang, tot een geheel nieuwe compositie. Deze gezangen worden speciaal voor Voces Caelestes gecomponeerd.

De koorleden studeren thuis de gezangen in, zodat op de repetities gewerkt kan worden aan klank en koorvorming, verdieping van de tekst en neumennotatie en de subtiele beweeglijkheid van het gregoriaans.

De repetities vinden wekelijks plaats op woensdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur aan de Vermeerstraat 7 in Nijmegen; van 21.30 uur tot 22.00 uur hebben alle leden beurtelings een half uur individuele scholing.

Heb je interesse om mee te komen zingen, kijk bij lid worden of neem direct contact met ons op.

De leden van de schola zijn: Hannie Baarends, Evelien Krikhaar, Katrijn Kuypers, Joyce Nissen, Bea Ros en Marjolein Wessels. De muzikale leiding is in handen van Hanneke van der Grinten.